30 Ağustos 2008 Cumartesi

Cicada


Zıplayıver Çekirge!

Öyle bir grup düşünün ki içinde bir tutam Blondie’nin derinden gelen vokalleri, birazcık New Order’ın 80’ lere ait sampelları ve çokça Daft Punk’ın hipnotik melodileri bulunsun.Grubun ismi de Cicada olarak belirlensin. Bizlerede sadece bu hiperaktif üçlüyü dinlemek kalsın!

2006’da yayımladığı ilk albümleriyle Mixmag, Music Week, DJ magazine, Record Collector ve daha birçok müzik dergisince yere göğe sığdırılamayan Cicada yaptığı başarılı mixlerle adından sıkca söz ettiriyor. Üyeleri Aaron Gilbert, Alex Payne ve eski Gus Gus vokalisti İzlandalı Heidrun Bjornsdottir olan namı değer ‘çekirgeler’ şimdiye dek sayısız remixe imza attılar. Depeche Mode, The Editors, Mish Mash ve 13 Senses’ e yaptıkları mixlerle müzik endüstrisinde patlamalara sebep oldular. Ne zaman rock ağırlıklı bir grup mixe ihtiyaç duyduğunda ilk gidilen adres olan Cicada, çıkarttıkları son albümleri ‘The Things You Say’ de bulunan Electric Blue’, ‘All About You’ ve ‘Cut Right Through’ şarkılarıyla piyasada ki diğer elektronik müzik gruplarına iyi bir rakip olduklarını kanıtladılar.

Jimi Hendrix, Chic, The Pretenders, David Bowie Led Zeppelin, The Kraftwerk, Sugarcubes, The Cocteau Twins ve Quincy Jones gibi çeşitli isimlerden aldıkları ilhamla müziklerini eşsiz bir forma sokan grup, hem rock tarzını benimseyenleri hem de dans müziğini yakından takip edenleri bir kulvarda toplayabilen bir müzikal kaliteye sahip.

Alex ve Aaron’ un kariyerlerinde oldukça deneyimli oldukları çıkardıkları hatırı sayılır orandaki parçaların lezzetinden anlaşılıyor . Her ikisi de müzik yapmaya elektronik dünyasından oldukça uzak başlamalarına rağmen anlaşılan müzik türlerine getirilen sınırlamalardan oldukça sıkılmışlar ve nihayetinde kendi melez türlerini oluşturmuşlar.

Canlı enstrümanlar,old skool analog sintisayzırlar , juno ve drum machine kullandıkları gibi sağlam gitar riffleriyle artı melodik altyapılarıyla Cicada gerçekten kendisine has, bol baharatlı ve başka bir kopyasını görmek şu an için mümkün olmayan türde müzik üretmekle meşguller. Kendileri dahi müzik haritasında yerlerini bulmakta güçlük çektikleri gibi yapıtlarına da anamorfoz gözlükleriyle baktıkları aşikar .

Japonya, Hollanda, Avustralya ve İngiltere’de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip Cicada üyeleri İndigo’ya da bizleri kendilerine hayran bırakmaya ve oluşturdukları bu yeni akımı daha iyi aktaracaklarından emin olarak gümbür gümbür geliyolarlar.