11 Mart 2008 Salı

jeff samuel..





Jeff bizi diskoya götür!

95 senesinde Detroit’de duyup aşık olduğu elektronik müzik saplantısını akabinde aldığı synthesizer ve drum machine ile besledi. Tüme varım pratikliğiyle tek bir bilgisayardan FruityLoop tekniğiyle binlerce ses çıkardı.Nihayetinde yeteri kadar gürültü yapmış olacak ki Kompakt’ tan Michael Mayer’in bile dikkatini çekti. Mayer’in remixlemesi yetmiyormuş gibi birde başka bir çoşkun insan Daniel Bell’ de demolarını yeniden yorumladı.

Old school analog soundu, Matthew Johnson, Villalabos ve Akufen gibi sağlam djleri bile etkileyebilen müzikal geçmişi ile Jeff Samuel gereken kumaşı yeterince sağlıyor.

Elektronik müziğin Frank Zappa’sı olarak anılan Jeff, derin, hipnotik tınılarını bolca Detroit sosuna bulayarak bizlere sunuyor nihayetinde de kendini bir denge unsuru olarak görüyor. Ufak bir melodisinin bile bir müthiş bir çıkıntı yaparak bizlere geri döndüğü aşikar.

Müzik yapmaya başlarken öncelikle kendisini fildişi kulesine kapatan ve kulaklarını her türlü etkilenmeye karşı koruyan Jeff burada yavaş yavaş duyduğu bass ritmine kendini kaptırıyor. Sadece ve sadece saf ‘Jeff Samuel’ tınıları oluşturuyor.

Trapez’den çıkarttığı albümü ‘Step’in yanısıra Kompakt, Poker Flat Recordings ve Lo-Fi Stereo’ dan piyasaya sürülen, ‘Triple R Collection’ ve ‘Refraction’ gibi serilerle müzikal hayatını sürdüren dj/prodüktör aynı zamanda bilgisayar oyunları için de müzikler üretmekle meşgul.

Titreşimli ve sıcak melodiler üreten dj bir 10 sene sonra kendini hala müzik işinde görmek istiyor ama ‘Bir senaryo yazsam ve de Björk’ü oynatsam fena da olmaz’ Görüşünde.Müziği kendinden bağımsız olmayan, beyninin inişli çıkışlı patikalarında yaşayabilmek için kendisini melodilerine modifiye eden bu minimal kral,bizleri fabrika ayarlarımıza geri döndürmeye geliyor.